Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=DGfBwWrNOic&list=RD02D6srNv6W0RE


Altarakt


Välvda valv omvandlar
distinkta distanstoner
ryttlande efterskalvsprojektiler
efter hammarhöjd arm
när balkar och järn ger vika
- så öppnas porten.

*

I Andakt

jag tvår mina händer
i signat vatten
lämnar droppar av liv
i mina spår

glöder driver bränder
livgör natten
förväntat våroffer giv
högtid rår

*

I Klockspel

fingrar
händer
griper

ögonlek
glimtar
inringande

andetag
för dig
häves
min röst

"Jag kallar dig skymning!"

Trä stengrund
gullviva sprund
lockande leka
veka mund.

Mina armar bränner eld
mina ådror häver sig
högre mot skyn
lockropen ekar

"Jag manar dig natt!"


Här väntar tunga orkidéer
liljekonvaljer i stundande driftbänkar
vilande aningstågande ivrighet
fjärilspuppor silkeslena.

Min blick hetsar
mot lockande kupol
där tunga klockor
skälver skakar dånande

"Jag åkallar dig mod!"

Rosbeströdda stigar
där jag bidar närheten
är tända ljus dina spår
att följa innerligheten.

Mina trampande fötter
jag drar i tvinnade rep
sammanbunden lust
att återinbjuda dig

"Jag tilltalar dig frihet!"

Flämtande rodnande
spirande pelargångar
tegelstensgläntor
skuggfyllda
famntagsgivare.

Min andhämtning
hämtar jag nödd
ur mina armars kraft
min bröstkorg häves

"Jag väntar dig längtan!"

Droppar av svett
stänker doftspår
vildögd snarad
brådjaktsvillig.

Magmuskler spända
genklangskväden
rycker mina andetag
urtiden ropar ringaren

"Hör mig!

Vågbryterska i värpad väv
rysta din spända båge!
Tråndans sakteliga makande
inför bjudning å fest i livet!

Hör mig!

Jag bjuder dig!

Slumrande buddakatt!
Fjärilsvinge purpursnäcka!
Stormyviga lejonsprång!
Silkesband löper i mina händer!

Jag bjuder dig vid Namn!"

*

I Våroffer

ursprungskult
urtidsminne
arvslagsstiftan
genklangssmide

sammanlega
närhet
helgjutet
utgjutet

blodtjutet

i höga salighetsvalv
saliven stänker blot

för åtrådd vakan
för fruktansdjup
för lust och näring
för nöd och våroffer

som offerlammet går jag
till lägerhävd altarplats

*

I Lek

vid ansamlad lust
att blotta nakenheten
sträv kärv kylig hetta
giva gåvor sköra lätta

nosandningsdjupa
orera ordagranna
villigt förlupna
ögonfransar

tindrar himmelsvida
flygande blåmaneter
ögonfröjder
drunknande
djuphavsdyker
andningslysten

frånskjuter
dina andetaganden
spelande armlängder
överräcker

sammantvinnade
svettsvetsade
lila silkesband




Prosa (Fabel/Saga) av Tobias Hedlund
Läst 1115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-03-10 21:28



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
medryckande :)
2010-11-02

  Jennie M
"efter hammarhöjd arm" -

mäktigt.
2010-09-08

  Agnes
Jisses vilken ordkonstnär du är?!!!!!!
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund