Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jes. 40:6 "Hör, någon talar: "Predika!" och en annan svarar: "Vad skall jag predika?" Allt kött är gräs och all dess härlighet som blommorna på marken. Gräset torkar bort och blommorna vissnar.."


SJÄLEN I MÄNNISKAN VITTNAR

att hon är

evig!


det är bara hennes yttre

som förfaller, vissnar

och dör.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-29 09:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Människan består av ande, själ och kropp (1 Tess 5;23, Hebr 4:12).
Vi har andliga, själsliga och kroppsliga behov.
Så länge de andliga behoven inte tillfredsställs förblir vi tomma på insidan.
Jesus kan och vill fylla den som tror på Honom med frid.
2011-12-29

  Seglaren
Jag tror annorlunda mot ni kristna.
Jag tror absolut att hela människan dör - psyke såväl som kropp dör när hjärnan inte får blod och dör.

Det går naturligtvis att försöka INBILLA SIG att den totala döden inte finns. Men det ser jag mera som ett uttryck för dödsrädsla.

Människan är rädd för att dö. Rädd för att livet ska upphöra, ta slut. Och tar till vilka halmstrån som helst för att döva sin rädsla. Så var det för 4000 år sedan. Och så är det idag.

mvh.
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld