Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla ville inte bort från byn

arbetslösheten drev många

framför sig.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-10 07:14



Bookmark and Share


  Seglaren
Det framgår inte av texten vad författaren jobbar med, eller om författaren är arbetslös?
Även undrar jag om den första kommentatorn här nere har nåt jobb alls???

Själv har jag sjukpension. Det är vad jag lever på.
mvh.
2012-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Minns avfolknings- och glesbygdsproblematiken från sjuttiotalet (avhandlades bl a på ett lagom sarkastiskt sätt i det i mitt tycke underbara barnprogrammet "Ville, Valle & Viktor" anno dazumal). Dessvärre har väl "trenden" fortsatt att hålla i sig.
Arbetslösheten är verkligen ett gissel.
Ibland kan jag t o m frestas att tänka tanken att just detta att arbete och pengar ska spela en så avgörande roll i våra liv är ett slags gissel i sig.
Det kanske beror på att hela skapelsen suckar och våndas. Jag är ju en del av den. Och att det från början faktiskt inte var meningen att vi skulle försörja oss i vårt anletes svett utan att El Shaddai de facto skulle vara vår Försörjare.
2012-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld