Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PARIA

går du igång

på destruktivitet?

blir allting väldigt

smått på din planet?

har alla vägar

spärrats utom en?

har allt förvärrats

inför framtiden?

 

 

frågorna är många

bomben tickar på

lågorna blir långa

slickar din platå

tankarna är skarpa

utsikten sublim

grip din nyckelharpa

sök ett annat team

 

 

 

när det blir kallt

i din globala by

och nästan allt

får dig att vilja spy

fräser du då

som råttan som är trängd?

söker du stöd

i massa, mått och mängd?

 

 

 

 

frågorna är många

döden är en port

gränderna är trånga

stinker piss och lort

strumporna är blöta

kängorna har hål

flickorna är söta

tittar på "idol"

 

 

 

 

man gottar sig

åt bestialisk slakt

frotterar sig

med männen som har makt

en drillad flocks

kommandoleenden

inprogrammerade

beteenden

 

 

 

 

frågorna är många

luktar zyklon b

vresiga och vrånga

får bli utan té

barnet slår med käppar

sparkar sönder glas

var finns nästa vågkam?

hur känns nästa fas?

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    11/1 2012

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-11 22:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bra. Då har jag lyckats.
2012-01-12

  Mats Henricson
Grymt bra, nästan dokumentärt, en elegant rimmad uppgörelse med den dekadens som sprider sig som en pest i vårt samhälle....Bokmärket bara sitter där !
2012-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP