Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vemsla är östgötska och betyder vatten som aldrig står stilla (det blir inga sökträffar på Google).


VEMSLA

 

I Sylvesters trädgård
växer frukt och grönt
Han har fått pension nu
Allting känns så skönt
Men du...Vemsla!

Lever han vid Källan
som han sjöng en gång?
Eller har den tystnat
hjärtats hemlandssång?
Sylvester...Vemsla!

Minns han vittnesbördet
han av nåd bar fram?
Ligger månne Bibeln
där och samlar damm?
Hej...Vemsla!

Tidstecknen hörs tala
Nyheter sänds ut
Lärjungarna lever
nu i tidens slut
Vemsla!

Skördetid på jorden
som i trädgården
Vakna nu, Sylvester!
Vila får du sen
Vid vemsla!

LARZ GUSTAFSSON 18/5 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 257 gånger
Publicerad 2024-05-18 08:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En hybrid har ingen frid.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP