Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr så är vissa rader för långa. Blir lite oflyt när den förlorar sin uppbyggnad..


Segelfarkoster längs vindens svepande rörelser

Förr i tiden flöt du på ryggen över spegelblankt, blått vatten
Du minns att solens strålar slickade dig försiktigt
viskade intimt i ditt ena öra.
”Stranden är nära”
Orden kom ur henne som en vind fångar ett segel.

För alla var ni segelfarkoster över denna tunna gräns mellan luft och vattenfyllda lungor
med en älskares intimitet att föra er vidare igenom rätt vindbyar
ifrån grund med vassa stenar
räddade av, förälskade i
en passion att leva livet farofyllt.

Det är ju vinden som bedyrar dina segels kvalitet
tipsar dig om nästa avfart
eller visar
vägen
som lämnar dig öppen för farorna




Fri vers av Kjolle
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-12 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjolle
Kjolle