Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Handen som lutar kannan' av Tomas Söderlund, inspirerade till kommentaren. Titlen är förstås en parafras på filmen 'Handen som gungar vaggan' en riktig rysare som var en sorts stilbildare för annat som kom senare. Kan bli så också här. Vem vet?


Kritik på en text (732) Vad går du på idag?





Intressant skrivstil, att låta pennan
luta hela vägen, kastas än hit och
än dit i tid och rum.

Som att sitta bakpå motorcykeln
och höra den gasa, känna den
sakta in i kurvorna.

Bara åka med och känna fartvinden
känna bågen luta sig än åt höger
än åt vänster.

Sitta där med hjärtat i halsgropen
och inte kunna göra något åt känslan av
drunkningsdöd hängandes i luften.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-19 23:47



Bookmark and Share


  aol
kände maktlöshet en gastkramande ovisshet,
sågfilmen, bra skriftat,
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP