"Rensa ut det gamla för att släppa fram det nya" (Mao Tse-tung)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Rensa ut det gamla för att släppa fram det nya" (Mao Tse-tung)




LIT DE PARADE

kleptokrati

när verkligheten

hinner ikapp

kleptokrati

en lång etapp

en stilig atrapp

människan bakom

alla fraser

oförändrad

sumpträsket avger

samma gaser

lit de parade

 

 

 

anpassningsbar

kan ondskan smälta

in i miljön

oligarki

och vem är nu den

förste i kön?

allt ändrar färg

och kameleontens

följsamma skinn

skiftar på nytt

en ny dörr öppnas

välkommen in!

 

 

 

varför ska hon

förneka sig i

sin nya svid?

kärnan är lika

rutten i en

helt annan tid

inramningen är

annorlunda

men det är allt

kriget består

låt vara varmt

istället för kallt

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    23/1 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-24 16:41



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant bort med gamla, för att ta fram
det som är nytt, det kan vara svårt i bland................
2012-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP