Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens harmoniska ordning är ett ILLVRÅL!!!

 

 

Trygghetsnarkomanins stank får mej att spy!

Dom som hävdar i religionernas namn

eller i något annat sammanhang

att det existerar frid på denna planet;

de sover; de sover djupt.

När jag ser på världen så fylls

jag med vämjelse och avsmak;

en sådan brist på kärlek och rättvisa;

så mycket ondska... och så få människor

som vågar resa sej upp i sin själs

fulla kraft; och ryta ifrån!

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-31 21:16



Bookmark and Share


  Vici
Religion frälsar ingen
men
"det livet jag har som kristen
är inte en religion
det livet jag har är ett
"forhold" till en positiv person"

så går en norsk visa
jag hörde en gång
Och den säger i sin
enkelhet mycket.

Man får ju inte frid genom att
förbanna Gud.

"Så säger HERREN, din förlossare,
Israels Helige: Jag är HERREN, din Gud,
den som lär dig, vad nyttigt är,
den som leder dig på den väg du skall vandra.

O att du ville akta på mina bud!
Då skulle frid tillflyta dig såsom en ström
och din rätt såsom havets böljor..."
(Jesaja 48)

Läs gärna
Johannes 14 också.

Ryter jag ifrån!
;-)
2012-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP