Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snötäckta tak och tyranni

Jag tittar ut
Snön som skulle komma i fjol kom nu
Veckotidningar ligger i drivor vid din säng
Vågar inte plocka upp,
står kvar och tittar på snötäckt äng

En gammal dam med hund går förbi
Måste vara en terrier, en Yorkshire eller Norfolk
Du vaknar, sluddrar något om myteri i trött och blint raseri
Jag skulle behöva en tolk
Någon som kan förklara för mig vem du är
Varför du är här
Och om jag verkligen är kär?
Kanske tanten kan förklara?
Säga något, vad som helst
Att det inte är någon fara
Att jag kan släppa ankar
Att jag kan slita mig loss
Helt utan att slåss?

Jag sitter här kvar i ditt tyranni
Kan du inte vara snäll och släppa mig fri
Det gör så ont, denna blodiga poesi
När jag sliter mig loss och gör min sorti…




Fri vers (Spoken word/Slam) av Murre Eriksson
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-31 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Murre Eriksson
Murre Eriksson