Bergspredikan illustrerar med all önskvärd tydlighet att det inte räcker med att rent fysiskt låta bli...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergspredikan illustrerar med all önskvärd tydlighet att det inte räcker med att rent fysiskt låta bli...




KRIMINALITET

det är nåt du inte vet

om just kriminalitet

någonting du missförstått

när det gäller ämnet brott

vi har vår definition

håller den inför Guds tron?

tror man på en illusion

om sin egen präktighet

och om kriminalitet?

vad är lag och vad är rätt

hur fungerar samvetet?

stämmer allt som du har tänkt

för att ribban blivit sänkt?

vilken måtstock, vilket mått

gäller när det gäller brott?

finns det rättvisa som ser

och som ser så mycket mer

en som tränger längre ner

och som når oss om vi ber?

 

 

LARZ GUSTAFSSON    3/2 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2012-02-04 07:35



Bookmark and Share


  mare VIP
Så tänkvärd, bra !
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP