Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnuftsmänniska eller känslomänniska

Ingen test kan ge besked om själva styrkan i känslan man har.
Somliga sätter sig i fack med hjälp av själv analys som är missvisande i brist på annat, framför allt de yngre. De flesta av oss har någon gång gjort en eller annan test, vare dig det gäller jobb, utvärdering , vikt osv.
Sen finns det kärleks tester till leda! Tidningarnas ständiga säljargument, kärlekstesterna! Suck!!!!
En god väns tonårsdöttrar gjorde ett sådant, och suckarna..suckarna...Vi diskuterade senare mina tankar så som jag ser det!

Det är endast i balansen mellan känsla och förnuft , som man kan studera genom att iakta sitt beteende. ( inte så lätt, nej!)
Men en viss person kan vara känslomäniska vid ett visst test, därför att behärskningen är svag därmed får känslorna spelrum. En annan person kan ha mycket starka känslor men tyglar sitt varande med hård hand men framstår därför som förnufts människa.

Men huruvida man är svagkänslig eller starkkänslig, får och borde avgöras av en själv genom objektiv eftertanke eller i råd av/med någon som känner en väl

So..
Detta fick mig att göra en reflektion och analys av testet. Och ifrån det jag kan utgå utifrån mina egna erfarenheter. Känslor kan därmed skilja sig åt , inte bara genom sin styrka utan också genom sin varaktighet. Man kan därmed ha svaga och flyktiga känslor, svaga och varaktiga, starka och flyktiga, eller sist men inte minst starka och varaktiga. Och inte enkom vara en förnuftsmänniska eller känslomänniska.
För beroende på om omständigheterna är rätt när det är fel, eller fel när det är rätt, eller rätt när det är rätt, blir sålunda resultatet därefter.




Fri vers av Songbird VIP
Läst 759 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-02-06 10:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej, den som är antingen eller har det inte lätt, och kan heller inte navigera mellan relationernas många rev.

En sund balans är det som gäller. Förhoppningvis, för de flesta i alla fall, kommer det med erfarenheten
2012-02-06

    lory
precis..allt berör på närvaro..fast jag är en KÄNSLOVIRVEL....ler
2012-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP