Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kelvins noll




Det finns ideologer
I ren idioti
Lömska små pedagoger
Med en slug teori
Att främja dom främsta
Att hämma dom sämsta
Dessa finansens geni

Det är höger mot vänster
Det är maktkamp och hot
Medan dom av förtjänster
Skaffar tunga och fot
Att slicka dom främsta
Att sparka dom sämsta
Har dom inget emot

Ska alla utsatta slava
För en klick excellens
Som aldrig kan stava
Till en knapp existens
Sväll bland dom främsta
Eller svält bland dom sämsta
Kallas fri konkurrens

Gud har skärseldens hetta
Och Kelvin sitt noll
Säg kan någon berätta
Som har IQ och koll
Att bli kol bland dom främsta
Eller is bland dom sämsta
Vad det spelar för roll

All luft skall bli himmel
All aska bli jord
Ur upplopp och vimmel
Skall vatten bli blod
Där framför dom främsta
Där bakom dom sämsta
Där spri'r jag mitt ord




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-02-09 21:41



Bookmark and Share


  Marita Persson
Som alltid, lika stor behållning att läsa dina texter. :-)
2012-04-09

    sunnanvind
Lätt att läsa o ta till sig! Du spinner med pennan som vanligt på ett sätt som förundrar och ger mersmak!
2012-03-02

    ej medlem längre
BRA!
2012-02-19

  Lilla My* VIP
Här i Kelvins noll spri´r du på bästa diktarmanér det där med..."att vi aldrig lär oss"...Ja, gillar förstås!!
2012-02-18

    snöö
Härliga tongångar! Helt i min smak.
2012-02-12

  Mats VIP
Tack för den, Käre JJ
Du ser också vart det är på väg
Snart är det bara makten här i landet som är blinda och tidningarna förståss
2012-02-10

  thyra
Rösten ger dikten en dimension till :) Fortsätt sprida dina ord! Tack!
2012-02-09

  walborg
Skön att läsa till innehåll och tempo.
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP