Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Area 51




Jag möter vinden över havet
Numer med större ödmjukhet
Numer med insikten i kravet
Numer med större hållfasthet

Jag må ha tappat i sekunder
Jag må ha mist viss forna kraft
Var aldrig värdig något under
Det är ett strävsamt liv jag haft

Men mina barn har vuxit friska
Jag har fått smaka kärleksfröjd
Njutit smek och lidit piska
Det finns nåt lågt i varje höjd

Några rader från min penna
I hopp om nån sorts livsdevis
Där någon annan lyckas känna
Nån sorts igenkänningsbevis

Men än kan dårens låga brinna
Mot despoti och obalans
Å' ingen motvind kan besinna
Hans djupa tro på allas chans

Å' än kan trashanken betinga
En ordklädd kamp mot oförrätt
Å' inga krafter kan betvinga
Dess areal vid femti'ett

Jag står mot vinden ifrån havet
Numer med större härdighet
Numer med envishet i kravet
Det tycks va livserfarenhet...




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-14 22:07



Bookmark and Share


    sunnanvind
Läser orden och flätas samman med dem.
Det är väl så en text ska läsas och intas…
Drabbande och njutbar text.

Mvh Sunnanvind
2024-04-26
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP