Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ordets makt


TRYCKSVÄRTA SOM NÄRING

TRYCKSVÄRTA SOM NÄRING

Alla de dikter,
alla de böcker,
alla de ord som vi ej förstod.
Vi tog dem för givet, ord för ord.

Kunskapensträd; en bok.
Vänder blad och upptäcker bedrifter,
skrivna av geni, dåre och tok.
Pamfletter, noveller och heliga skrifter.

Spår från människohänder.
Trycksvärtan sätter sina spår.
Och se vad vi till framtiden sänder.
Människa du tvår dina händer.

Om du bara hade kunnat läsa, mellan raderna, hade du kunnat bli en av barderna.
Men som den godtrogne läsare du är,
märker du inte hur trycksvärtan fördunklar din atmosfär.
Siare och profeters ord, framdukade på naturvetarens bord.
Dissektion, amputation.

Från ord till handling, förvandling. Ord står mot ord. Trycksvärta, ordets makt.
Människa, se upp, var på din vakt.

( Robert Vaszi (c)




Fri vers av Robert Vaszi
Läst 139 gånger
Publicerad 2012-02-11 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Vaszi