Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du skriker Jag förstår inte Jag skriker Jag förstår fortfarande inte Vi sårar Vi krossar Vi förstör Vi raserar Men jag älskar Vad gör du?


jag skulle hitta någon att älska mer men inte någon som kunde älska mig mer

Det kan tyckas omöjligt att förstå
Varför jag stannar
Och i perioder undrar jag
Antar att jag alltid
finner miljoner anledningar
Eller åtminstone en
Riktigt bra
För stannar det gör jag ju
Varje gång

Jag klamrar mig fast vid detta
för att jag tror att detta är bättre än inget
Men jag undrar om det inte egentligen
är så att inget är bättre än detta
Eller att allt är bättre än detta
Kanske båda

Det kan tyckas
Alldeles för ofta tycker jag
Att det jag hade var bättre än det jag har
Att det som var är bättre
än det som är

Men så som jag älskar nu
Har jag aldrig älskat förut
På det har jag aldrig tvivlat
Nog aldrig ens ifrågasatt

Jag börjar tro att kärleken inte är allt
Att älskandet inte är allt
Att funktionaliteten och praktiken
är det som räknas i länden
Att livet funkar och flyter smärtfritt
är viktigare än om jag älskar dig
så hjärtat värker

Men på den grunden
skriver du ingen kärleksnovell
och det blir inte heller en romantisk komedi
men livet, praktiken och funktionaliteten
är varken novell eller film
och det är inte vi heller
trots att jag älskar dig
så att hjärtat värker

När det som var försvann
så försvann det med slutplädering
att ingen kommer älska mig
såsom han älskade mig
han som var
jag trodde att det som var hade fel
men det var jag som hade fel

Jag skulle hitta någon att älska mer
Men inte någon som kunde älska mig mer

Hur kan jag vara rätt för honom
Om någon annan är rätt för mig
Och vem som är rätt för honom
Det har jag ingen aning om
Men lika mycket som det smärtar
att erkänna
Lika mycket vet jag
att det inte är jag.




Fri vers av melaniepersson
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-11 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

melaniepersson
melaniepersson