Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ DRIFT FRÅN PANGEA

vi har inte pejlat samma djup

färdats med identiska tentakler

när du trott att allting varit slut

har jag alltid hoppats på mirakler

vi har inte läst ur samma bok

inte låtit samma texter tala

jag har aldrig fått en judaskyss

på de inställsammas grammisgala

 

 

är det ni som blivit bottenfrusna?

bär ni natten som aldrig kan ljusna?

är det ni som aldrig släpper taget

och som tror att jaget vinner slaget?

 

 

om du skulle komma hem till oss

blev det säkert gnäll om smaklösheten

alla besserwissrar måste slåss

breda ut sig över ovissheten

de som föddes till en härskarras

är befruktade av supernovor

för oss andra finns det bara gas

för vi är ett hot med våra gåvor

 

 

är det ni...

 

 

vinn en årsförbrukning av betong

och napalmbomba lagunens monster

sybariten glider längs sin stång

väl förtrogen med burleska konster

finns det namnlistor på dem

som blev spetsade i transsylvanien?

längtar bort och bort är hem

även om det är i monomanien

 

 

är det ni...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    17/2 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-17 07:12



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
- min äldsta heter Pangaea i mellannamn -
skön ilska.
2012-02-17

    Tea Alex
Kritisk text med mycket ilska i. Tänker på detta med smaklöshet...när människor säger att andra är smaklösa...är inte det lite smaklöst uttryckt? ;)
Ler.
Ständigt provokativ och på vakt.
Önskar dig en fin dag.
2012-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP