Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På min gata

På min gata
är alla hus för stora,
samlas alltför många prylar.

På min gata
är alla hus för små
saknas drömmar och visioner om en bättre värld.

På min gata
lär sig barnen snart
att konsumtion är vägen till lycka,
och att smälta in vägen till framgång.

Jag vill ha en annan värld,
visa barnen andra gator,
där husen är små men har högt i tak
och där granarna susar löftesrikt i skogen.




Fri vers (Fri form) av villervallan
Läst 322 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-20 12:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

villervallan