Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det som är så jävla FEL i vår tid?!





400.000 förtidspensionerade i Sverige

Psykiatrin översvämmas av patienter

Suicid bland unga har ökat kraftigt

Det är som en farsot av själslig nöd

Vad är det som är så jävla fel i denna tid??




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-26 23:11



Bookmark and Share


  Dandelion
Hallå J,
Ja kan nog utveckla, sammanfatta, en vettig kommentar/svar...
...vi tar de nån da, i fall du vill...
Frågeställningen e v-ligen befogad...
Kram, G.
2012-02-27

    ej medlem längre
Ett ämne som jag skulle kunna utveckla ganska länge utifrån mitt dagliga arbete och vilka punkter som jag ser så tydligt brister.

Det behöver inte nödvändigtvis handla om att en viss politisk färg kommer och räddar upp hela läget (kom ihåg att både högern och vänstern stod bakom psykiatrireformen och upphävande av slutenvård m.m - av vinstmaximeringsskäl/ekonomi [h] samt av "frihetstänkande" kring individen [v]).

Den korta sammanfattningen är kort och gott: okunskap.
2012-02-26

  Annie b'larsson VIP
För drygt 20 år sedan, inleddes det maktskifte i politiken som sedan blivit permanent. Den politiken går ut på att ta från de fattiga och ge åt de rika. Det är samma över hela världen. Den globala ordningen. Samtidigt har också kapitalismen börjat få andningssvårigheter och andra allvarliga störningar; där kapitalisterna äter upp varandra. Vilket ju är bra. Tyvärr drar de med sig den vanliga människan ner i djupet, när skutan är på väg att sjunka.

Sverige. Rösta bort den borgerliga politiken och satsa på vänstern igen; även om sossarna inte alltid är att lita på. Men vi måste bara försöka vända skeppet på rätt köl igen.
Det måste bli normalt, att bry sig om varandra.
2012-02-26

  alvan
Mycket kan man väl säga för att fatta sig kort... Men nog är det värt att tänka på.
Jag tror någonstans vi tappat kärnan...

Men sen är det det där med resurser inom psykiatrin osv... Man kan bli arg och mörkrädd för mindre.
2012-02-26

  Mats Henricson
Så sant ! Och det beror på att vår vuxenpsykiatri har havererat totalt , neddragna medel och bristfälliga behandlingar är de stora bovarna i dramat....
2012-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP