Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets Grenverk

Livets Grenverk
.
Livets grenverk
Där, under trädkronorna
andas hon

precis där
Ett andetag från nästa.
.
Där en vind smekande med lätta rörelser tar sig in i den själ
som med sitt nödrop av vredgad allians
mött sin spegelbild
i den vattenpuss som legat under dess krona
.
Stillhet
vilande rofyllda bladverk
som sakta dalar mot en mylla som med vilande arm
omfamnar
lägger sig ner
andas
djupt
långsamt
ensamt
men så starkt
.
Paletten
målande nyanser
tar sin form
två hjärtan
ett helt
ett brustet
.
Rycktes bort med orkanstyrka
dödade varenda vrå
av det ljus som penseldrag och nyanseringar vävdes samman
som tog sig in i gemakets innersta
dit ingen förut kunnat nå
.
Gåvan
gavs
togs tillbaka
skulle lagas
skulle
så mycket som skulle ...
tillitsfullhet fanns aldrig i den sfär som andningen bottnade ur
livets klang drogs ner i dur
.
När grenverken avlövas
finns nakenheten kvar
bladen med vindens fart
möter myllan
för andra värden än
beklädnad för gren av grenar
.
Den nakna grenen vilar
från stam ut i nattens mörker
skuggar ett månljus i lekande grenverk
och vårdar en
frusen själ i dess flöde av tårar
Livets grenverk
Livet kommer
livet går
Livets grenverk
kommer i hennes hjärta bestå
.
©Text: Lena M Janson




Fri vers av Lena M Janson "Lenjangel"
Läst 133 gånger
Publicerad 2012-03-04 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena M Janson "Lenjangel"