Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i förrgår, 7/3, dog min mormor av en hjärtinfarkt. Jag var i en stuga med min pojkvän och hans familj när det hände, så jag träffade henne inte innan hon dog. När jag kom till sjukhuset låg hon där, likblek, hade somnat in....


MORMOR... VI SAKNAR DIG...

Ringsignalen
på telefonen
var annorlunda

som att den sa
innan jag svarat
vad som hänt...

Jag svarade
och mamma
var i andra änden
av telefonen

...tonen
på rösten
var annorlunda

som att den sa
innan hon sagt det
vad som hänt...

Mitt huvud
kan inte minnas
exakt vad hon sa
bara 4 starka ord:
"mormor
har somnat in"

Kunde inte skrika utåt
bara kroppen som skrek
och jag
grät och grät
på vägen in till sjukhuset

Kom in
såg familjen och
nära och kära
till mormor

De frågade mig om
jag ville se henne...
och det ville jag...

...

Trots att jag visste
blev synen chockerande

tomma, bleka ansikte
med en mun
vidöppen

...somnat in
avlidit
omkommit...

...inte har jag sett
en död människa förut...

tårarna rann när
jag drog fingrarna genom hennes änglahår
som för ett ögonblick
fick vila på mina fingertoppar

jag kom försent..
hann inte säga hejdå
När ditt hjärta fortfarande slog
hann inte säga att
"jag älskar dig
Mormor"

men jag vet att du vet det
ändå

Mormor..




Fri vers av T.R.
Läst 368 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-09 20:41



Bookmark and Share


  Maiah VIP
verkligen berörande och underbar att läsa när jag själv ganska nyligen var med min egen mamma på hennes sista färd... Det är mycket kärlek i din text... kram Maiah
2012-03-09

  Ola Rydberg
Oj denna berörde mig mycket starkt
du får fram en väldigt naken ärlig känsla
mycket bra
applåder
2012-03-09
  > Nästa text
< Föregående

T.R.