Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kvinna hennes själ lika skör som en nätt tunn blomma


Vackra blommor, ack vad de är sköra

Sköra blommor. Nu anländer våren
Ni tunna och nätta!

I takt med naturens gång under åren
de vissna, de blomma ,de dö

med tiden de tappa sin glans
efter vinters hårda grepp på åkrar blott tö

vårens blomma, blad som siden
en bunt rosor till dig min kära,med en dans i romans
tiden av kyla är nu genomliden!
doften av rosor, du vill falla i trans

Jordens slav!

ack, blommor varar inte under hårda krav!
de böjer sig av hänsynslös vind

torka av misströstan leder dem till tidig grav
rosor de sköra som en flickas kind

tiden av skönhet, den så liten
med tiden svag och sliten

under råbarkad jord de sträcker sina rötter
släpper ut sin skönhet i vårens anda
se dem dansa, ängens jungfrur
deras tunna vita fötter
så vackra, likt vårens bittida sol

















Övriga genrer av Crow__
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-11 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Crow__
Crow__