Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obefogad skuldmedvetenhet

Du skulle hämta mig från andra sidan jordklotet
rädda mig om jag behövde räddas
men du kunde inte hjälpa mig ens
i din egen famn

ångestens destination var väl utom din räckvidd
om än den växte under ditt tak
du kunde inte sträcka dina händer genom min bröstkorg
och göra det ogjort

jag ställde mig upp för att rädda mig själv
flera år försent
dina knogar vitnar av ditt grepp
om det sista du kan hålla vid

Du skulle komma och rädda mig
jag vet att du vill rädda mig
men dina kramar är för hårda
dina ord tuggar på min skuld

skammen för att vara mig själv till lags
skammen för att jag försöker rädda mig
jag älskar dig




Fri vers av Lydia Granbacke
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-09 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lydia Granbacke