Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste att de första tranorna börjar landa vid Hornborgasjön


Tranan

Dansant -
så gracilt och
fjäderlätt
på bondens åkerplätt

Dansant -
med dina långa ben
du bjuder upp till dans
så att poeter,
fotografer,
turister,
ung,
som gammal får
med dig en sevärd chans

Dansant -
med ditt trumpetande ljud
och gråaktiga fjäderskrud
hälsar du snart våren kommen
vid Hornborgasjön, Tåkern efter
den långa flygturen som ni gjort
det är så man är tacksam att ni
inte våren och sommaren i Sverige
inte glömmer bort

Dansant -
du underbara grus, grus
jag njuter av dina steg i både
skymnings och grynings ljus

120310




Fri vers av sajo
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-10 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo