Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från ett minne förra året


Fiskljusestunden

Fiskljusen med sina enorma vingar
jag minns det som det var igår
som jag den helt magnifika bilden
framför mig får

I minneslunden på en bänk i sommarens
början jag sitter och njuter så meditativt
av naturens alla ljud
i skuggan jag drömmer mig bort plötsligt
hörs ett enormt plask det var nog en gädda
som i vattnet försökte göra sig hörd

jag kopplar
av en stund till men ännu ett enormt plask till
får mig att resa mig upp från bänken och
synen jag ser är mäktig med fiskljusens breda
vingar i sådan vacker skrud

Min kamera är med så fiskljusen får vara
med på några kort
men avståndet är konstaterar jag för långt
bort

istället sätter jag mig med mitt block denna
sommardag i den meditativa minneslunden
och skriver mina egna ord om fiskljusen
som jag minns hur den kom upp med en stor
brax
så min dikt om fiskljusen har jag döpt till
Fiskljusestunden

120316




Fri vers av sajo
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-16 19:05



Bookmark and Share


  ULJO
Härligt minne du levererar
2012-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Fiskgjuse
2012-03-16
  > Nästa text
< Föregående

sajo