Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskan i världen får mej att må illa





Det är våldtäkter, trafficking, krig, svält, djurplågeri, kidnappningar, förnedring, förödmjukelse, förolämpningar, spelmissbruk, muthärvor, knarkmissbruk, alkoholism, utpressning, extrem fattigdom, mord, incest, porr, homofobi, trakasserier, nazism, rasism, förtal, misshandel, terror, fascism, masspsykoser, perversiteter, supermaterialism, likgiltighet, epidemier av ensamhet och psykiskt lidande, extrem kapitalism, miljöförstöring, egoism, cynism, arrogans, mobbing, utarmande pseudohändelser, sjuka "ideal", livslögner, diktaturer, politiskt och religiöst förtryck, och alla möjliga mörka makter...

Hur ska jag orka leva i en sån värld, när jag känner av denna ondska i mitt hjärta, min själ och i kroppen?
Kanske jag måste lära mej att stänga av... och fokusera på kärleken och sanningen och GUD; den heliga kraften och ljuset; det är inte lätt att vara en kännande och seende människa i våran värld...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-20 18:44



Bookmark and Share


  helenita VIP
Jag förstår dig såå väl!!
Du har beskrivit allt hemskt som händer med
stark realism!! Jättebra
Fortsätt fokusera på sanningen...
2012-03-22

  Bo Himmelsbåge
...ja det är tufft med ondskan inom och utom oss...vi får kämpa på så gott det går... jag vill inte påstå att jag lyckats särskilt väl...det är som jag vore två personer - en god och en ond och en ständig kamp dem emellan...det är väl något jag får leva med...
2012-03-21

  lilla t
förstår hur du tänker och våndas över eländet. Ett tag lät jag helt sonika bli att titta på Nyheterna för jag orkade inte med det som visades där...
2012-03-20

  lilla t
förstår hur du tänker och våndas över eländet. Ett tag lät jag helt sonika bli att titta på Nyheterna för jag orkade inte med det som visades där...
2012-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP