Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan tid existerar



Bli i min famn, innan morgonen bister
Ovarsamt utplånar nattens chimär
Håll i min hand, innan stillheten brister
Och solljus bevisar hur ynklig jag är

Säg är du snäll, att min gast blir förlåten
Med tröstande stämma som skänker mig ro
Håll i min hand, genom oron och gråten
Giv uns utav avbön åt min vittrande tro

Allt mörker är vant, var knivsegg är blodig
Ur tumult ska jag sårad bemöta vart skott
Håll i min hand, gör mig manlig och modig
Räck mig den självtro, jag själv aldrig nått

Vem vinner ett krig, emot slagskämpar stora
När pansar ser till att det ömma beskjuts
Håll i min hand, om jag döms att förlora
Bli glöd för min blick till dess ögonen sluts

Jag är en kluven person, jag har alltid var't egen
En kärring mot strömmen, en karl för sin älv
Håll i min hand, hjälp mig framhärda stegen
Jag är stolt för vår samgång, men skäms för mig själv

Dela mitt nu, för imorr'n skall jag resa
En utfärd i vanmakt så mörk och diffus
Håll i min hand, bli min moder Theresa
Fyll droppar av styrka i mitt sinade krus

Kyss mig igen, men's jag finns och pulserar
Medan blod cirkulerar i var ven och artär
Håll i min hand, medan tid existerar
Blott ett oslaget hjärtslag från döden jag är




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 622 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2012-03-24 21:17



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Den här texten drabbar. Väldigt bra. Bokmärker!
2012-04-01

    lory
väldigt vackert,...
2012-04-01

  Hanna Mari Wallin
smärtsamt sökande att finna styrka och frid
välskrivet och starkt berörande...
2012-03-31

    sunnanvind
Dina texter är som alltid välgjorda...även denna! Tycker om tonen och lidelsen i den här!
2012-03-29

  Linda CH VIP
Skickligt välskriven, vacker och känslofull!
2012-03-28

  Mats VIP
Sista versen, eller hur man ska kalla det, är så vacker att man gärna skulle ha den på sin gravsten. Helst utan att man själv vore död, så man kunde läsa den ibland
Toppen JJ !
2012-03-26

  swimsus@gmail.com
Och soljus bevisar hur ynklig jag är..
du är så bra så min förmåga att formulera fram beröm brister..
Satans känslosam! (ursäkta låga standarden på kritik, men det är så det blir när texter är som bäst) :)
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP