Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Själv duger jag förstås illa såväl som brottslig, som även vittne. Jag är inte trovärdig nog i något dera fallet, emedan jag inte verkar tala riktigt sanning oavsett jag talar möjlig sanning eller bara talar min egen sanning.


En kyss är en kyss bara om du själv upplever den som en kyss




Sanningen i sig är en konstruktion,
eftersom all sanning är en subjektiv upplevelse.
Sanningen är alltså en sanning med modifikation.

Litet som att konst bara är konst,
om någon tycker att det är konst.
Om ingen skulle tycka att det var konst,

ja då skulle det bara vara, något annat.
När det kommer till vittnesmål om en händelse,
exempelvis ett tänkt brott.

Då beror det vittnesmålet dels på vad
vittnet tycker sig ha upplevt och dels på
vad vittnet har för syn på vad som är ett brott,

under vilka omständigheter händelsen är ett brott,
samt om den möjligt brottslige
verkar trovärdig som just brottslig.



(Texten har legat till sig i utkast sedan 2012 04 01)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-01-13 15:44



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"you go your way, i go mine. as for the right way, the only way - it does not exist" - nietzsche

"against the christian positivism which says 'there are only facts' i would say the exact opposite. facts dont exist, only interpretations"
2024-01-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP