Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som jag skrev när Sveriges statsminister hette Ingvar.


Varför måste människor prata så mycket.

När pastorn satt i sig alla kakor
och grundligt redogjort för sin fru
vad han skall ta upp i nästa predikan
sjunger småfåglarna utanför hans fönster:
”Varför måste människor prata så mycket?”

När en man sitter på en bänk med en kvinna
och beskriver sina varma känslor för henne
i en timma och tjugoåtta minuter
utan att vid något tillfälle röra vid henne
frågar sig en ekorrhanne som då och då skuttar förbi
i sin jakt på ekorrhonor:
”Varför måste människor säga så mycket
innan dom parar sig?”

Och då statsministern drar land och rike runt
för att säga samma sak om och om igen
på den ena offentliga platsen efter den andra
så att han får fortsätta vara statsminister
frågar sig ett barn bland hans många åhörare:
”Varför måste han som är så hes
prata så mycket?”

Men åhörarna applåderar talaren
och mannen får göra vad han vill med kvinnan
bara han använder kondom
och pastorn står upp i predikstolen
där han kommer ihåg vartenda ord
han skulle säga
och lägger till några extra
för säkerhets skull.
Alltmedan vår herre själv
sätter på sig en freestyle upp i himlen
och lyssnar på en änglakör
för att slippa lyssna på alla människor
som pratar så mycket.




Fri vers av Mats Almqvist
Läst 738 gånger
Publicerad 2004-08-02 19:12



Bookmark and Share


  reback
Många människor känner obehag av att vara tysta tillsammans - men man måste inte kommunicera med ord. Bra skrivet !!
2004-08-02

  Martin VIP
:)
2004-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Almqvist