Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM JAG ÄR PÅ VÄG ATT BLI IHJÄLSLAGEN

och har med mig en riktigt kristen broder

som inte kan tänka sig, att ringa

till polisen, för min räkning;

så jag kan få hjälp;


då polisen kommer beväpnad:

för att kunna försvara sig

och sätt stopp för

det pågående

brottet


känns det ju onekligen tryggare

att vara tillsamman med ett

vanligt "världens barn"


med sunda förnuftet

i behåll.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-13 18:34



Bookmark and Share


  Göran Gustafsson VIP
Pacifism (av engelsk pacifism, ytterst av latinets pax, ”fred” och facere, "göra") är en hållning till krig som på religiös eller etisk grund avvisar användningen av våld som medel att lösa konflikter. Antimilitarism är ett snarlikt begrepp. Man har bland annat utvecklat icke-våldsförsvarets tekniker som alternativ till militärt försvar. Det finns ingen enskild teoretisk doktrin som samlar all sorts pacifism, utan snarare en mängd olika teoretiska grunder. Termen "pacifism" introduceras 1902 som en synonym till "anti-krig". (Wikipedia)

Det är endast i sin mest extrema form som pacifism betyder att man inte försvarar sig själv om man är personligen hotad. Jag tror att för de allra flesta så handlar pacifism om ett förhållningsätt och protest mot ett militärt-politiskt-industriellt komplex som inte tjänar den enkla människan utan fastmer är till för att bibehålla de redan rikas makt och privilegier.
2012-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld