Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten skrevs och har legat i utkast sedan 2012 04 20.


Det är bara snobberi...






...att försöka ta patent på vad som får sägas och göras.
Att som kvinna säga att bara kvinnor får säga ord som 'fittstim' eftersom de då gör detta av 'rätta orsaker', det är bara snobberi.

Samma sak som att försöka förbjuda människor att använda andra ord och liknelser.

Om en, eller flera, människor att ta ord i sin mun.
I sin vokabulär.
Sedan andra människor ogillar det.
Borde jämföras med konsten, böcker och film.
Där det mesta ändå är tillåtet.
I en film eller en bok kan man låta påhittade individer säga och göra 'det mesta' och det är då inte brott mot lagar, regler eller konventioner.

Jag menar att olika människor måste ha samma rättigheter, om man skall bortse från såväl ras som kön i vissa sammanhang, man inte bör ha andra regler i andra sammanhang.
Utom i sådana fall där det handlar om att män och kvinnor har skilda toaletter på en del ställen men inte på andra.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-05 18:18



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Toaletten på Stora Valla
den är öppen för oss alla.
Fjölarna är låga så knattarna når opp
Värre för en käring med värkbruten kropp
Allas fingrar blånar av bristen på varmvatten
Varför pissas det på golv och ring? Ja det vete katten…
Men snart är sommaren tillbaks, och hettan.
Det ska gästspelas ett tag, helt kort, i superettan

2023-11-05

  Koloristen
Precis! "Kämpa för vårt folk i högan Nord, för vårt fria ord".
2023-11-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP