Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alejandra Pizarniks läppar

Ensamheten under trappan

Överdriver du inte
när du säger att
alla barn som inte
får ett husdjur
utvecklar onda drag
och att det syns
i avföringen?

Skrivet av Han som äter pistagenötter och
fantiserar om skalbaggar

Talat av Han som brottas i underkläder
med en landsförvisad hertiginna

Nedtecknat av Han som blir avsugen
på en o´learystoalett i Trollhättan

Den vidrigaste av kroggäster har jag varit
slickat saltet av jordnötterna
vinkat åt någons flickvän och sagt:
tack...tack för igår

Endast hennes andedräkt är värd
att skriva om
Det var precis efter att
hon hade druckit mojito
Den doftade mynta

Jag lade mig ned bredvid dig
och utan ett ord
började jag att onanera
och tänka på Alejandra Pizarniks läppar





Fri vers av Erik Markusson
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-25 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Markusson