Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Alla är vi Guds barn' av Johan Proudlove, inspirerade till kommentaren. De gudstroende tar sig friheten att berätt om att gud finns. Medan de inte lika övertygade berättar om att det inte finns någon gud, annat än som en legend, tro.


Kritik på en text (819) Något litet om Robin Hood







Gud*, Jesus och den helige ande, som alla är en och samma individ, är en låtsaskompis för vuxna.

Hade denna personlighet alls funnits, i exempelvis nuet, hade det varit frågan om en multipel personlighet.

Det fanns länge teorier och övertygelser om sådana personligheter inom psykologin.

Men numera är dessa teorier övergivna av flertalet som hänger sig åt psykologi.

Undantag, de vilka ännu är övertygade.

Att Jesus däremot har funnits, ungefär som även Robin Hood, är förstås sant, det är forskarvärlden övertygad om.

Även om då just Robin Hood troligen är en legend som utgår ifrån tre olika personligheter vilka levde någorlunda parallellt med varandra under en period av cirka hundra till hundrafemtio år.






*Det är inte någon god idé att komma sig för med att framföra en idé som sanningen, hela sanningen och den enda sanningen.

Samtidigt säga sig ha rätt att framföra detta budskap till alla och envar, även de vilka bär på en egen eller annan sanning.

Säga till dem att den egna eller andra sanningen inte får finnas, bara den där sanningen de föregående kallar sin eller den rätta.

Det kommer nämligen alltid att finnas folk som vill kunna tänka själva, självständigt och även själva ständigt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-18 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP