Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författaren:"Var hälsad kors, mitt enda hopp.."


Jag läste en gång en text, en psalmvers

på Pitedalens folkhögskola i Älvsbyn, som förde

mig fram till JESUS, och där blev jag kvar:

inte på skolan, utan hos JESUS.


Hur var texten? "Intet kan jag Dig giva,

naken Dig om kläder ber, hjälplös

till Din nåd jag ser.. till ditt

kors jag sluter mig"


Hade dessförinnan föreställt mig, att det

fanns ett slags filosofisk väg till Gud,

som inte berodde av Kristi kors.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 112 gånger
Publicerad 2012-05-02 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld