Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baskerville

Min far är ett typsnitt
Baskerville kallas han av eleverna
vid seminariet.
Han ger mig en svart anteckningsbok
att skriva författarnamn och titlar i

Boken är försvunnen
Men jag minns hur jag med blått bläck
skrev datum och data om de böcker jag läst

Slipdamm på banlonpolotröjan
Doft av trä och terpentin
Jag ligger på hyvelbänken och läser
På golvet nedanför leker mina småbröder

Varje tisdag går jag till Biblioteket
i källaren under barnbespisningen

Barn & Ungdomsavdelningens böcker
anser jag snart vara lästa

Mitt i parken i staden ligger
det Stora biblioteket
Jag följer min far dit
På sitt lånekort lånar han de titlar
jag vill ha

Vi cyklar hem över malmar och viadukter
Järnverket liknar ett hangarfartyg väntande
att lämna hamnen för det öppna blågröna havet




Fri vers (Fri form) av Ola Sundqvist
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-04 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Sundqvist
Ola Sundqvist