Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Publicerad i PROVINS nr 1 2013)


Gryningsreläet slår till

Ljus, det varde ljus, en elektrisk brygga över svarthalkan
på inlandsvägen,
vid den kallställda kyrkan

Där i lappmarken, där det tickar i
timmringen & kantorn i skoteroverall
trampar bas med fot & avklippta vantar
av ylle, som smeker orgeltangenterna,
han blir trött, vilar i kall kyrka,
lutar i kull sig i sakristia, sitt huvud (full av toner, moll eller dur)
med kapuschongen uppdragen, trött
kantor slumrar in.




Fri vers (Prosapoesi) av Ola Sundqvist
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-10 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Sundqvist
Ola Sundqvist