Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinröd replik

Transport mot de yttre förorterna. Gymnasieflickor sittande på vinröda slitna säten framför mig för ett samtal. Det handlar om språk, franska."Dikter blir så vackra på detta språk" hör jag sägas. En av dem har av sin far fått en bok på detta tungomål. Fleurs des Males av Charles Baudelaire. Undrar vad titeln betyder hör jag att de säger. Jag sitter tyst bakom. Inom mig närs en önskan att rakt in deras vältvättade öron väsa: ONDSKANS BLOMMOR.




Fri vers (Prosapoesi) av Ola Sundqvist
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-05 13:26



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
oh hehe*
2012-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Ola Sundqvist
Ola Sundqvist