Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OKÄNT LAND

på väg igenom okänt land

med horisontens rand i brand

på väg in i en soluppgång

till toner av en älskad sång

vi ville andas friheten

och känna oss som barn igen

vi ville fly från malandet

från hackandet och talandet

 

 

 

den ljusaste av tider log

vi log med den och bara drog

längs kusten utan uppehåll

långt bort från falskhet och kontroll

för frihet är ett annat ord

för pånyttfödd, rättfärdiggjord

vårt fridhem fanns i sommaren

och vi var ashramrörelsen

 

 

 

 

trons fader drog sig ur sitt ur

och vi har pilgrimers natur

så det naturliga för oss

är slåss genom att kasta loss

man kommer aldrig att förstå

så länge ögonen är blå

exempel statueras då

så vi stod på, på väg, vi två

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   5/5 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-06 07:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Korrekt iakttagelse.
Men ibland kan man vara "in a rut".
Och vi vet ju vad The Ruts sjöng om det...

http://www.youtube.com/watch?v=bxc5bdQ6bng

2012-05-06

  ResenärGenomLivet VIP
Vi är alltid på väg någonstans.
2012-05-06

  calidris
Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr...Snygg välrimmad modern upplaga med det sympatiska draget att lämna allt utom den sanna tvåsamheten. Bra!
2012-05-06

  Anoo Niskanen VIP
Snyggt rim och härligt tempo.
2012-05-06

  © anakreon VIP
Synnerligen välrimmad!
Calle
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP