Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskros

Vad är väl en maskros?
Ett ogräs i gräsmattan
Oönskad
Bortplockad
Bortrensad
Nedtrampad


Den är en storasyster till tussilagon.
Tussilagon som vi älskar.

Solgul
Grön
Tålig
Vacker


En tussilago plockar vi, sätter i en liten vas på köksbordet och njuter av att våren har kommit. En maskros rensar vi bort, trots att vi vet att den kommer komma igen och igen och igen

Den är vacker som en ros, men behandlas som ett ogräs.


Jag är en maskros
Jag är nedtrampad
Bortplockad
Utrensad

Jag är tålig
Jag är vacker




Fri vers av spegelglas
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-10 10:48



Bookmark and Share


  Pernilla Stammler Jaliff
väldigt vacker metafor
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

spegelglas
spegelglas