Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inledningsdikt i min debutdiktsamling "DIKTER" publicerad via Vulkan år 2009. Dikten är också mitt bidrag i SVART VITT-antologin från poeter.se år 2019.


Kommen till bergets topp (från Svart Vitt-antologin år 2019)

Kommen till bergets översta topp
stannar jag
vilar jag
och tar bilder

Vila efter arbete
Arbete efter vila
På toppen
På botten

Vad ville alla dessa människor
som passerat revy i mitt liv?
Vad ville alla dessa tankar, idéer och känslor
som åkt karusell i mitt inre?
Vad ville alla dessa fåniga ideal
som ingen någonsin kunnat förverkliga?
Vad ville alla dessa desperata förhoppningar
som ständigt och åter ständigt kommit på skam?

Var det vinden?
Var det träden?
Var det bergen?
Var det haven?
Var det naturen som skapade allt tumult och alla stormar
eller var det bara en vanlig enkel önskan om att bli klar,
reda ut det hela, rida stormen, hålla balansen till slutet,
för att skynda på en djup längtan efter att få komma vidare,
över till nästa liv?




Fri vers av Peter Palm
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-13 14:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm