Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hommage till de gamla mästarna




På Operan

 

När jag mötte Nattens Drottning

sysselsatt med gyttjebrottning

var min fattigdom extrem

som poetens, i Boheme,

därför fann jag ingen brådska

bjuda drottningen på Tosca-

kaka varför hon fick lida

i sin väntan på Aida

som i lag med Don Juan

snabbt sin rätta aria fann.

 

Utanför, på  tysta fjät

Rosenkavaljeren grät

för att han ej tilläts kvarta

med sin frilla, lilla Martha

som försvunnit i ett getto

omslingrad av Rigoletto

vars smått vidriga lekamen

lägrat nyss Kameliadamen.

 

Operavärlden är ett träsk.

Skål! Nu tar jag mig en bäsk

och beger mig på partaj.

Hej! Vi ses hos Butterfly!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-14 23:53

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Härlig kavalkad!
2012-05-16

  Carl O Andersson
När Du i dikten nämner Friedrich vom Flotow's "Martha", får jag en våldsam lust att införskaffa den. Det var nämligen den operan, som fick mig att även lyssna på sådan musik.
2012-05-15

  Yrre VIP
Haha som du kan få till det :)
2012-05-15

    ej medlem längre
klockrent!
2012-05-15

  Annie b'larsson VIP
Det här var banne mig denna dagens smällkaramell, så här fem i tolv. Skål! Calle...
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP