Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mobbning? * Skolan * Arbetet * Privat Ja tyvärr finns den överallt, anticimex tar inte hand om denna ohyra.


Vuxen FRYS.

Vem ger en rätten att kritisera
Vem ger en rätten att tro vad andra tänker
Vem ger en rätten att frysa ut en annan människa
Vem ger en rätten att vara grym
Vem ger en rätten att mobba
Vem ger en rätten att vara elak


Frihet att bara vara
Frihet att skriva det man vill
Frihet att ha egna åsikter
Frihet att våga vara udda
Frihet att vara sig själv


Jag väljer att läsa
Jag väljer att tolka
Jag väljer att ej bry mig
Jag väljer att blunda
Jag väljer att inte ta åt mig

Jag är jag
Du är du

Att kritisera för att lyfta fram något som är bra, men kan bli bättre.
Är något stort och en gåva.

Att kritisera med lögner för att förgöra en annan människa, är patetiskt och talar om för alla hur liten och trasig man själv är.

Ibland gör man saker eller skriver saker som inte gillas av alla.
Man får olika beteenden och svar, det är okej.

Men är svaren grymma och vidriga personangrepp undrar jag ibland.
Vem ger rätten.


Om jag halkar in på något skrivande, som jag ogilla eller rent av hatar.
Slinker jag fort ut där ifrån, utan att lägga in mina egna tankar eller åsikter.
Varför ska jag förstöra för mig eller för den som gör det jag ogillar.
Detta är ingen tidning, heller ingen lekstuga.
Alla får skriva vad dom vill.


Man får vara glad.
Man får vara bitter och sårad.
Man får även vara jobbig och bedrövlig.


Varför eldar man mer, om man vill ha elden släckt?
Varför låter man inte elden falna till en glödbädd?
Varför ska man göra om andra efter sina egna riktlinjer?
Varför kan man inte bara låta andra människor vara?
Varför finns det mobbare?
Varför finns det avundsjuka?
Varför finns VARFÖR?


Var rädda om varandra i stället...



Lynx © M










Övriga genrer av Lynx63 VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-17 17:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint skrivet :-) Kram
2012-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Vuxna borde föregå med gott exempel. Hur ska vi annars kunna lära våra barn hur man bör vara mot varandra. Mycket bra skrivet.
2012-05-26

  Ljusletaren
Ord är som dolkar och kan borra sig fast.
Människan är så liten som inte inser att detta fenomen åter kan drabba dem själva. Visste de det ... så skulle orden bli mildare.

Bra skrivet!

/kram
2012-05-19

  Suzja
De små människorna är som små hundar, de skäller ofta mer och högre. Än stora hundar, de är oftare godmodiga.
Men, Just, för att de är små själs lösa människor skäller de som de små de är!
Och det får starkare själar lära sig att hantera.
2012-05-18

    ej medlem längre
De som bara vräker ur sig i hat tar jag bort för de äger inte tron å älskar inte sin nästa!/Birre
2012-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP