Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kritik

Att skriva poesi är inte svårt
Men att ta emot kritiken kan vara hårt
Än så länge är det lugnt
Ännu är det inte så tungt

Dem kan säga att det är uselt, och sedan
tycka det är suveränt, medan
dem skrattar och hånar
Jisses, vilka fånar

Folk dem gillar att kritisera
Gör inget försök att fokusera
Gör allt för att irritera
Snälla, låt mig istället meditera

Vissa dem blir exalterade
Oj, vad dem är intresserade
åh, vad dem gillar och tycker om
Samma här, gillar också dom

Beröm, beröm, beröm
Fördöm, fördöm, fördöm
Tycka, gilla, hata
Varför inte bara rata

Lär en vad man skall tycka
Nämen vilken lycka
Bra att man får veta det
Men ändå skall man vara diskret

För om man tycker fel
Blir någon plötsligt stel
Förbannat var det då
Hur kan man tycka så

Eller så blir dem fulla av skratt
Tycker att det är konstigt att
någon tycker något annat
vars egen vilja inte har stannat

Men varför göra som alla andra
Varför inte sin egna väg vandra
Visst, man skall lära av varandra
Men varför bara genom att klandra?




Fri vers av Insane
Läst 316 gånger
Publicerad 2012-05-18 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Insane