Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tornado i fosterstadie

hon sitter med
korslagda ben
i tystnad
ser en film
om en man som
dödar en fågel
och sådär kan
hon fastna med
tankarna i timmar

hon säger alltid
att hon väntar samtal
när man frågar
att hon är upptagen
inte har tid nu
men telefonen har
varit tyst i flera veckor
det vet hon också

klockan tickar
en morgon har precis
knackat på
ett nytt år försiktigt
gläntat på dörren
och det är märkligt
hur allt flyter
samman ibland
men man ändå ser
nyanser i efterhand

hennes blick vilar
stilla ikväll
hon säger att hon
väntar på den där stormen
att den ska komma inatt
och nyss hörde jag
henne viska i sömnen
att det är kallt som is
men betong
kan också blöda




Fri vers av Parentes
Läst 943 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-02-02 08:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
FAVORIT!

Kan inte säga mer än att fy helvete vilken trip!
Magnifik!
2006-05-13

    seymour
Denna dikt drabbar hårt.

Mycket bra.
2006-05-04

  Helen_Varghierta
Stämningsbyggandet från första ordet till det sista
avger känslor och verklighet.

Det här är starkt och igenkännande
och jag tycker om sättet du punkterar
med det sista stycket...
Den håller uppe resten trots att
den mycket väl kan stå på egna ben.

Det här var riktigt bra.
2006-03-11

    vilsen
jag har just blivit kär i denhär dikten !!! så mycket känsla som gömmer sig bakom orden. jag älskar det !
2006-02-18

    ej medlem längre
Underbart, det här är som hämtat ur en modernare diktbok,
föfattar-vibbar i mängder!
2006-02-13

  unhappyvoices
otroligt bra! favorit
2006-02-05

  alvan
En otroligt skön text att läsa, den flyter stilla fram. Dov och bra rytm!
Tycker om!!!
2006-02-05

  kärleksbarn
helt underbar!
läste den här igår när jag var väldigt laleh-hög (underbar konsert :) )
men även idag grips jag av den.
vemodig och otroligt vacker!
2006-02-04

  Jessica Ewa
Jag drogs inte till titeln men kände...ändå att jag behövde läsa. Och vilken läsning sedan! Underbart!
2006-02-03

  frozen_yoghurt
Så vardagliga ting du beskriver, men ack så vackert! Underbart!
2006-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Parentes
Parentes