Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vals till Våren

 

Som böljan slipar bergen

vid Sveriges västra kust

så formar vinden träden

och bjuder liv och lust

åt vandringsmannens blickar

när våren förutskickar

små flyttfåglar som pickar

allt som kan ge dem must.

 

Så löftesrik är tiden

som bjuds i tidig maj

och präglad starkt av friden

och småbåtar på svaj.

Jag uppsöker de tofter

och inandas de dofter

i vinden som så soft är

emot min tweedkavaj.

 

Runt knuten nalkas dagar

när solen dröjer kvar

och vällustigt behagar

en tid så ofattbar

med ljusa sommarnätter

som vi så värdesätter

och som vårt liv försätter

i lycka underbar.

 

Välkommen snart min vän

till norra Bohuslän!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-26 04:41

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Fin text till en vacker bild
2012-05-27

  walborg
Bild och rimmad vals - väcker lyckliga minnen från Bohuslän!!
2012-05-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP