Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Holgers eller Monikas inlägg i debatten. Vill inte kunna dra mig till minnes, så här långt efteråt i vems namn texten syntes skrivas. Kanske en blandning av åsikter, lagda ner och skakade därpå i trolleriets hatt? Från förr.


Något litet om fängslande planer - 2012 05 31



Jag anser att man bör kunna få sin egen personliga fotboja redan när man fyller arton, som sedan kan aktiveras av samhället om man fälls för något brott. Arresterade kan också få sin boja aktiverad under häktningstiden, för att minska risken för såväl återfall som för självmord. Att man kanske är oskyldig till sagda brott borde inte spela någon roll, man är ju inte dömd på förhand innan man har sonat brottet genom att höras i domstol. På detta sätt tjänar samhället (och tillverkarna av fotbojor) en massa pengar. Häktena kan med fördel bli konvalescentrum för utslitna och uttröttade anställda inom poliskåren. De kan sova middag eller övernatta i dessa redan sängförsedda finrum. Det är efter att ha hört på rapytt om att en utredning kommit fram till att fängelsevistelse i upp till ett år blir för dyrt och meningslöst i längden. Det borde också betyda att grov brottslighet skall straffas med fotboja just första året av det två till tolvåriga straffet. Just för att frånkomma det där första årets så för samhället betungande utgifterna. Sköter man sig och fotbojan, kanske man kan få hela straffet omvandlat till att sitta av straffet framför datorn hemmavid. I framtiden behövs säkert inga fängelser. Ju färre fängelser det finns (på landet) ju färre fångar kommer att kunna rymma från de som är kvar och så kan man med några smärre förändringar (avlägsnande av taggtråd och murar) omvändla anstalterna till hotell, vandrarhem och studentlägenheter istället. Vakterna kan gå arbetsförmedlingens kurs i personalidentitetsbyte och så blir de istället hotellpersonal. Det skall lära dem ödmjukhet inför livet. Jobb på hotell och restaurang är minsann ingen sinekur inte.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 285 gånger
Publicerad 2018-02-09 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP