Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag (Putte) var inte inblandad


I stridens hetta

Väcktes i natt av två hankatter
som råkat i luven på varandra.

Arenan var förlagd till en gräsplätt
nedanför mitt sovrumsfönster
och tonläget var högsta tänkbara
och ingen hänsyn togs till
att klockan var en bra bit efter midnatt.

Så småningom blev allt tyst och lugnt
men på morgonen möttes jag av en ömklig syn
för på gräset låg ett litet ljusblått halsband
med en gyllene bjällra på
som i stridens hetta krängts över huvudet
på den ene av tuffingarna.

Vid halsbandets återlämnande
sågs den lille stridskämpen liggande utslagen
djupt sovande utan att ens lyfta på ögonbrynet.

Men på kvällen var han på benen igen
fit for fight.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-06-11 12:11



Bookmark and Share


  aol
så levane bra skriftat
2012-06-20

  ULJO
Kanonbra
2012-06-14

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-06-14

  anits VIP
En härlig text om hur kattliv kan vara
sköntatt det gick bra för den lille slagskämpen
2012-06-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kattliv väl
tecknat ner!
2012-06-11

  Anya VIP
Skönt att han kom på benen igen. Jaa dessa kattor kan de. Fint berättat.
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP