Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kommer

Snön på kalfjället smälter inte
Den ligger frusen i väntan på dig
Allt har hejdat sig, tiden stelnat
Forsen står stilla och lyssnar andlöst

En enda klar ton rullar in över vidderna
Ett långväga budskap som spår om din ankomst
Björkriset ryser, kullarna häver sig
Luften är spänd som en båge

Disomsvärjad i fjärran hängande
solen vars veka värme när oss
böjer sig inför din dunkla strålglans
träder åt sidan för din ankomst

Söderns värme är bitande kyla
och dess människor idel ensamhet
mot den hetta och närhet som får mig
nu att dra norrut dig till mötes




Fri vers av prst
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-11 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

prst