Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fängslad


kriminell

smakar på ordet
skulle det vara du?
passar inte alls in där
vill dra dig ur
befria dig från statens murar och palestina-taggtråd


dom säger att du förtjänar det
att det är där du hör hemma
jag kan inte få in bilden
av dig som
fängslad
du
med din sprudlande energi
ditt lekande skratt
dina stora drömmar


läser på ett forum

att

"sånna som du borde man skicka ner till Thailand och behandla med blåslampa"

sånna som du?
sånna som den enda som finns där för mig?
sånna som den jag älskar?


mitt bröst krampar
kämpar efter luft
fånge
på ett av Sveriges så kallade hotell

jag ser inget hotell
jag ser uniformerade människor
som ber mig klä av mig naken
så att dom kan "inspektera min kropp"

det är ett av kraven
för att jag ska få träffa dig
du sitter där på britsen
säger
hej
och jag ser vad dom tänker
dom tycker jag är svag

efteråt frågar dom mig
"var det värt det?"

jag går ut i friheten
tittar bakåt
grått
symbolen för ett bortkastat liv

skyndar mig till bussen
höjer volymen i lurarna till max
ingen förstår mig
ingen kan någonsin förstå
inte ens du
som sitter fångad bakom ljudisolerade ståldörrar
jag
som sitter fångad i min egen hjärna


det är inte alltid lätt
det är inte alltid kul
men det är alltid värt det







Fri vers av borta
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-12 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

borta