Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nigger sot av Europa (NEGROTEIA).


Svensk kvinna är svärtad i smärta
nigger av sot
svarta som natten.
mellan gryningen
hennes vita hals av aristokrat drag
smäcks av en rövar bandit halsdukens knut
som stryper hård.
notarmen till hennes hjärta boning
är macho manen i boning vid hennes sida.
när det är sommar hon sover inte.
hon helt enkelt bara blundar, på T-bana
sover på kökströskeln
så manen inte drar till sig fördel
av hennes kön i sängen.
i nordsken ljuster hon av lycka stolt
räknar timme fram och tillbacka
från de där smutsiga sakerna
som måste fördela från hus till hus.
hon drar sin månads lön ifrån.
det är en ny svensk kvinnas öde
kvalitet på livet i (parantez)




Bunden vers av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-13 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP